Opskrift på protein pandekager!

Jeg lider af eksamensangst.

Jeg har ikke været så aktiv på bloggen, de sidste par uger, hvilket jeg beklager! Men grundet nyt arbejde og studie, så tager det bare meget af min tid for tiden.
Det her blogindlæg har jeg tænkt på, at dele med jer i noget tid, men det er meget personligt og samtidig super grænseoverskridende, så det har krævet lidt mod at dele.. Men here we go…
Jeg er i gang med at tage kostvejlederuddannelsen, og jeg synes virkelig at det er spændende! Jeg skal snart til eksamen, og jeg er så freaking fucking nervøs! Jeg lider nemlig af eksamensangst. Det er der ikke ret mange mennesker der ved om mig, men det er sandheden. Lige siden folkeskolen har jeg lidt af det, og jeg har prøvet at arbejde med det igennem hele mit liv. Jeg har fået professionel hjælp, og det er også blevet en del bedre med tiden, men det er der stadig i en grad, at jeg ikke altid kan kontrollere min krop, når angsten kommer.
Der er ikke ret mange folk, som kan forstå det at have angst, hvis de ikke selv har prøvet det på egen krop.
Jeg kan ikke forklarer, hvad det er jeg er bange for. Jeg ved jo godt at jeg hverken bliver spist eller noget, ved at gå til eksamen. Men det er bare hele situationen! Bare ordet “eksamen” kan give mig ubehag. Nu har jeg fået datoen og klokkeslættet for, hvornår jeg skal op til eksamen. Selvom at jeg føler, at jeg har styr på det faglige, så er jeg stadig bange for at klappen bare går ned. Jeg er et meget kontrolleret menneske, og tanken om at jeg skal miste kontrollen over min krop, er nok det, som skræmmer mig allermest.
Angst er ikke noget man normalt snakker om, i et åben forum. Men hvorfor? Jeg har lært at det ikke hjælper at tie ting ihjel, og jeg er sikker på at jeg ikke er den eneste som lider af en form for angst, selvom man nogle gange godt kan komme i tvivl, fordi man så sjælendt høre om andre, der står i samme situation.

Nu skal eksamen bare overstås, så jeg forhåbenligt kan kalde mig kostvejleder, og begynde at arbejde med det, jeg brænder for.

God søndag til alle.

//Jasser

 

2 kommentarer

 • Laura

  Har virkelig respekt for at du åbner op omkring det! Jeg har selv eksamensangst, og det er virkelig rart at læse at man ikke er den eneste! TAK! Og held og lykke med din eksamen :))

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lotte

  Held og lykke med den kommende eksamen. Jeg håber, at oplevelsen bliver så god, at den kan dulme angsten fremover.

  Jeg har selv lige været til eksamen, som bare var bestået/ikke bestået. Og til trods for, at jeg – ligesom dig – vidste, at jeg havde styr på stoffet, fremlæggelsen og det faglige, så hamrede mit hjerte afsted og mine hænder rystede. Jeg mærker nervøsiteten på min krop ved, at jeg har svært ved at spise inden, og at vandet strømmer gennem min krop (ret irriterende faktisk).
  Min erfaring er dog, at jo flere eksaminer jeg er kommet op i med en flink underviser samt censor, jo mere rolig bliver jeg næste gang (ikke meget, men det hjælper da på det, hvilket for mig er meget positivt).
  Good luck herfra og god søndag 🙂
  / Lotte

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opskrift på protein pandekager!