Er det en food baby, eller??...

Var min graviditet planlagt?

28938315_1647397101996725_109287618_oFørst vil jeg sige tusinde, tusinde tak for alle de søde hilsner, Fredrik og jeg har fået de seneste par dage! Det er så overvældende, og jeg bliver helt varm indeni!
Jeg har fået så mange beskeder, om det var planlagt, hvordan vi fandt ud af det, hvor langt jeg er henne, om det er en pige eller en dreng vi venter os. I skal nok få svar på det hele hen af vejen, men i små bider, hvilket jeg håber der er forståelse for!

Var det planlagt?
Den sætning har vi hørt MANGE gange! Og nej det var ikke planlagt, men skal det være et tabu? Det synes jeg ikke!
Fredrik og jeg har fra start af vores forhold, forventningsafstemt hinandens drømme om at få børn. Vi kunne hver især, se os selv få børn inden for de næste par år, men vigtigst af alt, så kunne vi forstille os, at det skulle ske sammen.

Jeg har været på minipiller i mange år, men grundet min krop begyndte at reagere anderledes på dem, valgte jeg i samråd med Fredrik at holde en pause i én måned, så min krop lige kunne få lov at få menstruation, og blive “normal” igen.
Derefter var planen, at jeg skulle starte op på mine minipiller på normalvis igen.
Det der sker er så, at jeg slet ikke får min menstruation, men til min overraskelse er der to streger på en graviditetstest.
Vi er voksne mennesker, og kender sjovt nok godt konsekvenserne af at dyrke ubeskyttet sex, men at der KUN skulle et forsøg til, havde ingen af os regnet med.
Selvfølgelig var jeg chokeret da jeg stod med den positive test i hånden, og det samme var Fredrik. Men efter vi fik snakket tingene igennem, var vi slet ikke i tvivl om, at vi selvfølgelig skulle forsætte graviditeten. Som Fredrik sagde, hvis det ikke var sket nu, havde vi nok valgt at planlægge at prøve, om et halvt – til et helt år alligevel. Og det var ikke den tidshorisont, som skulle afgøre, hvor vidt vi skulle forsætte graviditeten eller ej.
Jeg er så træt af den sætning “om det var planlagt”, for skal man føle det som et tabu fordi det skete, uden man havde tilrettelagt det til punkt og prikke? Det synes jeg ikke. Det vigtigste for mig, er at det føltes rigtigt både for Fredrik og mig. Og jeg har aldrig taget et valg i hele mit liv, som føltes så rigtigt, som at skulle være nogens mor. Jeg glæder mig SÅ meget.

28661014_10214380471057039_379472837481594880_o

8 kommentarer

 • Julie

  Hvor er i bare heldige!! Tillykke. Gid alle var ligeså heldige 😔

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sandie

  Åh ! “Var det planlagt” har vi også bare hørt SÅ! Mange gange! Vi har 18 måneder mellem vores drenge og nej nr 2 var ikke planlagt, eller som jeg siger han var planlagt, han kom bare to pr for tidligt. At børn ikke er planlagt betyder ikke at de er mindre ønsket ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Stort tillykke Jasmin og Fredrik!❤️
  Om det var planlagt eller ej har ingen betydning! Det eneste der har en betydning er at i vælger at beholde det for hva sku i ellers? Ved godt nogle vælger abort og de har deres grunde.. men som du selv siger ville der ikke gå længe før i så egentlig ville ha planlagt det. Så kæmpe tillykke! Er så glade på jeres vegne!❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Snartmortil2piger

  Jeg selv blev overrasket en gang i november 🙈 selvom min graviditet på ingen måder har været planlagt og det passer utroligt dårligt med mit studie, ændre det på ingen måde min glæde og kærlighed til hende 🌸 Jeg er ikke sikker på jeg oplever et tabu ift. hvorvidt om det er en planlagt graviditet eller en upser, men jeg oplever speltmødre og andre typer som har alt for travlt med at stikke næsen i andre menneskers privat liv, og som ellers ikke kan glæde sig på andre folks lykke, og af den årsag skal komme med spørgsmålet; Var det planlagt ? Som om det alligevel har en betydning for ens kommende barn. Men Hey de typer gider man alligevel ikke rigtig at bruge sin energi på 🙋🏼 Glæd dig til juli og alt der følger med, jeg glæder mig så meget til mit lille julibarn 🌸

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michaela

  Det er SÅ stort et tabu, at snakke om uplanlagte graviditeter. Det er fantastisk at blive mor – glæd dig! Jeg blev gravid som 19 årig, og heller ikke planlagt. Og det er altid det første, folk spørger om “nå, men var hun så planlagt?” – Og de små pus behøver ikke at være planlagt, for at være ønsket. Held og lykke med det hele. Det første pr er det hårdeste, men også det bedste. Og det går stærkt. Ét blink, og så er h*n ét år. Hold sammen, for det er for nemt at give op – taler af ren erfaring. ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Jeg er så glad på jeres vegne! Og jeg 100 % sikker på der har været en mening med at du skulle være gravid, eftersom det skete så hurtigt! I bliver fantastiske forældre! Alt det bedste til jer! Tillykke!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lotte

  Stort tillykke med det Jasmin! Og rigtig fedt, at du bryder det tabu, det evt. er eller har været. Der sker jo mange uventet ting i livet, og det er vel også det, der gør livet spændende (siger jeg som et strukturet planlægnings menneske). Hvis vi vidste alt og kunne planlægge, hvornår alt skulle ske, så ville vi aldrig blive (positivt) overrasket, og det ville være en skam. Så endnu en gang, stort tillykke! Jeg håber, at du får en god graviditet. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilia

  selvom et barn ikke er planlagt, kan det godt være ønskes og ikke mindst et kærlighedsbarn husk det!! Hvergang folk spurgt mig og min søn var planlagt ( hvilket han ikke var ) sagde jeg nej, men han er stadig et ønskebarn ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er det en food baby, eller??...