Var min graviditet planlagt?

1. trimester var et helvede..

28928737_1651396608263441_588695920_o

Jeg vil rigtig gerne, fortælle jer om min graviditet, både på godt og ondt!
Og ja, overskriften siger vidst det hele!
Så hvis du ikke ønsker, at få  ødelagt dit idylliske billede af, at være gravid, skal du nok ikke læse videre herfra! #sorrynotsorry!

Der er ikke to graviditeter som er ens, og heldigvis for det! De første 3 måneder af min graviditet, var de længste tre måneder i mit liv.
Jeg har aldrig haft det SÅ dårligt før! Det var de slemmeste tømmermænd gange 1000!

Det er vigtig for mig, at pointere at dette indlæg ikke er for at få medlidenhed, men hvor ville jeg ønske, at jeg havde hørt om flere gravide, som havde det som mig. Vi lever i 2018 og her bliver virkeligheden pakket ind i et glansbillede, og smidt på de socialemedier.

De første 12 uger lå jeg morgen, middag, aften OG nat, med hovedet ned i toilettet og kunne slet ikke overskue tanken om, hvis dette skulle forsætte i 9 måneder.
Nogle nætter kunne jeg slet ikke sove fra kvalmen, og så græd jeg bare..

Jeg kan huske at Fredrik spurgte en nat, om jeg havde fortrudt det, at vi skulle have et barn, fordi jeg var så ked af det. Jeg svarede, at selvom jeg ikke havde fortrudt, var tanken om 3 måneders tømmermænd nok til at afskrække de fleste en lille smule.

Jeg var i gang med personligtræner uddannelsen, men blev nødt til at erkende, at jeg blev nød til at lytte til min krop, og sætte det på pause.

Jeg gik fra at træne 5-6 gange om ugen, til ikke at kunne magte noget som helst. De få gange jeg prøvede at tage ned i centeret og træne, endte jeg med at løbe i pendulfart imellem løbebåndet og toilettet.. Jeg følte mig så afkræftet og uduelig! Nu tænker i måske, “hallo tag dig sammen, det er ikke en sygdom at være gravid” – for sådan tænkte jeg i hvert fald selv! (I hvert fald inden jeg selv stod med en positiv graviditetstest i hånden og hovedet ned i toilettet!)

Selvfølgelig er det ikke en sygdom, og det her indlæg må ikke mistolkes, for det er det mest fantastiske at være gravid, tanken om at der er ved at blive skabt et lille menneske, indeni min lille mave, er det vildeste!

Det er også vigtigt for mig, at pointere at alt imens kvalmen var værst, så var min krop fyldt med lykke!
Jeg har fået et helt andet syn på det at være gravid! Jeg har så meget respekt for gravide kvinder, og ikke mindst ligeså stor respekt til de mænd, som står på sidelinjen.

Holy moly Fredrik har været sat på prøve! En ting er den såkaldte morgenkvalme (som nok nærmere skulle hedde døgnkvalme, for mit vedkommen), men der hører MANGE andre ting med, når men bliver gravid! Fredrik har virkelig en tålmodighed uden sammenligning, og jeg ved ærligttalt ikke, hvad jeg skulle gøre uden ham. Som Fredrik siger “Hvis vi kan klare din graviditet, så kan vi klare alt skat”..

Det var de første 3 måneder af min graviditet. Nu har jeg det heldigvis så godt, jeg døjer slet ikke med kvalmen mere!
Nu er jeg bare ubeskriveligt træt, har nogle vilde humørsvingninger og begynder at mærke alle de andre ting det bringer med sig at gro et menneske – men det er en anden side af sagen!

22 kommentarer

 • Rethe

  Hej Søde Pige,
  Super godt at du er ærlig omkring din graviditet. Jeg har selv haft en veninde, som har født to gange. Hver gang indtil 3 måned, havde hun det rådårligt. Så dårligt, at hun blev indlagt i 14 dage på sygehuset. Hun kunne simpelthen ikke indtage noget føde uden at brække sig, så de gav hende drop til sidst. Så gerne flere ærlige historier om, hvordan kvinder også kan have det under graviditet eller i andre situationer. Det er ægte girlpower. Dem som blot viser sit glansbillede frem er egentlig ret ligegyldige.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte Rasnis

  Hej Jasmin 😉 Jeg kan tydeligt huske det med min den første ( knap 43 år nu ) ligemeget hvad jeg indtog var jeg super dårlig i alle 9 mdr og hånden på hjertet, den dag jeg fik veer tænkte jeg ” yes nu skal jeg ikke kaste op mere ” 🙂 🙂 og tanken var der aldrig mere 🙂 .. Nu kommer der så det positive 😉 har efterfølgende fået 4 børn ( tvillinger og to enkelte ) og jeg havde det super godt under de graviditeter 🙂 <3 Ønsker dig held og lykke fremover med din lille familie <3 og vær nu ikke bange for flere børn, taler af erfaring 🙂 <3 knus til jer <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Jeg er normalt ikke typen som kommentere på blogs – men åh! Hvor kan jeg bare relatere og jo, man må godt få lidt medlidenhed – for det er seriøst presset! Jeg lå i 30 uger og døjede også med døgn kvalme og opkast, frem og tilbage på hospitalet for at få drop med væske, fordi kroppen var så dehydreret af ikke at kunne holde noget nede..Det er så ondt, at nogen skal igennem sådan en omgang i sådan en lykkelig periode. Men efter man har været igennem det, så går det virkelig op for en, hvor badass kvindekroppen er! Du er sej!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Hej Jasmin. Først og fremmest vil jeg sige dig TAK for dit indlæg. Jeg er 14 uger henne og kan fuldstændig relatere til din oplevelse. Jeg er desværre ikke kommet ud på “den anden side” endnu. Jeg havde overhovedet ikke forventet at en graviditet kunne være sådan her. Jeg havde netop også hørt om morgenkvalmen, men ligesom du skriver bliver det jo nærmere til en døgn-kvalme. Det er befriende at du er så ærlig, for man får nemlig oftest det smukke forhånds-glansbillede af hvad en graviditet (normalt) er, og jeg blev frygteligt ked af at jeg slet ikke kunne nyde den spændende tid, da det hele blot blev forblændet af at man konstant har det som en frygteligt gang influenza. Skønt at høre andre med samme oplevelse. Vi skal blive bedre til at dele de knap så smukke historier, for det hjælper virkeligt at læse at det faktisk er helt okay at stå med en følelse af total udmattelse og afmagt. Dermed bestemt ikke sagt at jeg ikke glæder mig til at blive mor <3 Tak for et dejligt ærligt opslag og tillykke med din kommende titel.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Hej Jasmin. Dejligt at læse at du er gravid. Har selv en lille dreng på 11 uger. Og var i første trimester i sommers. Så ikke nok med den konstante kvalme, så var varmen udholdelig. Jeg kunne intet holde i mig og levede, af jordbær, vandmelon og sodavandsis. Og nogle dage kunne jeg heller ikke holde det nede. Min krop føltes som om, at jeg var døende. Men anden trimester føles som paradis. Og så kom tredje trimester, som var rent helved igen. Hvis du har brug for råd eller en forstående skulder. Så er du velkommen til at skrive på insta : idakraak.

  Ellers kan jeg anbefale at melde dig ind i en terminsgruppe på facebook. Det hjalp mig, at læse at andre havde det lige sådan. Og man skal ikke være bange for at spørge i dem. For der sidder 100% en anden gravid og tænker det samme.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  Puha, stakkels dig. Jeg har selv to gange været så hårdt ramt af ekstrem graviditetskvalme, at jeg valgte af afbryde graviditeterne.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  Fik du konstateret gravidarum hyperemesis?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla Venø

  Ved hvad du kæmper med, er selv gravid og har termin d. 9 april.
  Uheldig som jeg er, er mit kvalme ikke stoppet og har nu stået på i alle 8 måneder, og forsætter nok indtil jeg føder.
  Mange siger at, at være gravid er noget af det
  Smukkeste. Men nej, ikke i mit tilfælde 🙈

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Puuuha hvor føler jeg med dig! Da jeg ventede vores dreng var jeg syg med kvalme opkast i 4 mdr, hver dag. Måtte sygemeldes fra job. Det var så slemt at jeg måtte på sygehuset to gange i ugen og få drop med væske. Det var frygteligt. Da det så aftog fik jeg lungebetændelse som jeg døjede med i næsten 1 mdr. Tænkte at dwt da måtte stoppe, men så kom bækkenløsningen og igen var Jeg lænket til sofaen og måtte hives op når jeg skulle op..
  Jeg var så “done” til sidst og en smule ustabil 🙉🙈stakkels min mand

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Jeg er 100% enig i det med tabuet over graviditet.. men der er et størrer tabu der hedder man taber barnet… jeg gik i gennem det helvede du var i… forgæves…. fordi jeg gik i “fødsel” i uge 12… og har aldrig oplevet noget værrer… smerten. Sorgen.. frygten.. mm… vær så glad og stolt over din krop kan klare presset!. Og sry to say men det eneste jeg kan gøre er at sidde her og være misundelig over du får lov at føde i juli!

  Hvis jeg ik tabte havde jeg termin d 25 juni..

  Men tilykke håber sin gravidtet kommer til at gå godt.! Og tro på dig selv!

  Mvh hende den misundelige

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Hej Jasmin!
  Jeg har en dreng som fylder 2 i næste mdr.
  Tro mig, jeg havde det ligesom dig, bare i 4 hele mdr. Og det var i sommerperioden, så jeg lå på den måde i 24 graders varme, og det er varmt når det er i DK! Jeg var heller ikke ligefrem forberedt på at det skulle starte på den måde, for puha en omgang! Jeg føler mig dig, og håber du har det bedre nu! Og tillykke!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Åh det er forfærdeligt at have det sådan. Jeg kastede op fra jeg var 6 uger henne og indtil jeg fødte. Men jeg havde det præcis som dig – lige så forfærdeligt det var at have så meget kvalme og kaste op, lige så lykkelig var jeg. Jeg husker min graviditet som noget af det mest fantastiske. Men også forfærdelige, de dage hvor jeg bare lå i forskerstilling og græd, fordi jeg var så dårlig. Men jeg er nu alligevel frisk på ar gøre det igen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lindskov

  Glæd dig til man når punktet at man bryder ud i gråd uden at vide hvorfor. Kan sige så meget at nu er det 1 år siden jeg fødte, og bliver stadig utrolig følelsesladt en gang imellem.
  Kan ikke se sørgelige film uden at tude længere. 🙈

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jasmin

  Hej Jasmin! Jeg har selv lige født for 6 uger siden og kan virkelig relatere til det du beskriver, jeg havde bare hovedet i toilettet gennem alle 9 måneder, og det var frygteligt! Føler virkelig med dig! Kæmpe stort tillykke😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Århj, det lyder hårdt – jeg er imponeret hver gang jeg høre om folk der klarer sygdom gennem graviditet.

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Ja det er godt pakket ind i eg glansbillede hele graviditeten meeeen jeg vil sige det at heldigvis så glemmer man det hele når baby er ankommet .
  Hilsen 3.gangs gravid med termin i april ( som bliver lige chokeret hver gang kvalmen kommer )

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elisabeth

  Puha! Jeg havde det på præcis samme måde☺️ Min kvalme kom dog igen efter en kort uge på ca 14 dage🙄 hvis du skulle få det igen kan du købe Balancid på apoteket de virker på kvalme med det samme!😄 tillykke med graviditeten❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Heldigvis er ikke nogle graviditeter ens! I min den første lå jeg og kunne ingenting fordi jeg var så afkræftet pga kvalme opkast osv! I 4 måneder, jeg tænkte fandme nej det gør jeg aldrig igen! Men jeg priser mig lykkelig over min anden gravidtit mærkede jeg intet til det.. men det hele ser så meget lyser ud når man kommer ovenpå igen og alt er så skønt 😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg havde det på præcis samme måde som dig og det har været i begge mine graviditeter, forskellen mellem os to er at jeg bare havde det sådan alle 9 mdr, jeg var sygemeldt hele min graviditet og til sidst lå jeg bare på sofaen pga jeg var så dårlig og havde så ondt i hele kroppen fordi jeg ikke havde fået opbygget nogen muskler til at være stor… Så jeg kan tydeligvis forstå dig og ved hvordan du har det 😊 Man glemmer det heldigvis lidt når man får sit barn i armene for første gang. Håber du får det bedre og kan nyde din graviditet 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josefine

  Jeg kastede op før jeg vidste jeg var gravid og jeg stoppede først da han var ude ca 40 uger senere. Det er bestemt ikke altid en dans på roser at være gravid – det var SÅ hårdt men jeg var SÅ lykkelig! Jeg gjorde gerne det hele en gang til! (Også den vilde lynfødsel men den skal vi ikke ind på🙊) det er så vildt hvor hurtigt man glemmer det hele når man står med sit lille menneske i armene og oplever den allerstørste kærlighed! Kæmpe stort tillykke! Glæd jer og nyd det! Det er det vildeste!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne S

  Pyha. Føler med dig.

  Jeg var så uheldig at have det som du beskriver i stort set hele graviditeten. De sidste to måneder havde jeg det dog bedre, og kastede ikke nær så meget op.

  God graviditet 😁😁

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Amen og tak, for dette indlæg🙏🏼 Jeg står midt i det du beskriver, og hvor ville jeg dog have ønsket at jeg også havde vidst det kunne være sådan her at være gravid! Al held og lykke til dig og baby❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Var min graviditet planlagt?