1. trimester var et helvede..

10 ting jeg IKKE vidste fulgte med, når man blev gravid!

img_2574Jeg er SÅ glad for alt den positive respons, jeg har fået på mine tidligere indlæg! TAK!

Her kommer der en liste med 10 ting, som åbenbart er ganske naturligt, når man bliver gravid. Det er også 10 ting, som jeg gerne ville have været forberedt på inden, så jeg ikke skulle føle, at det var min krop, som opførte sig unaturligt.
Men efter at have sagt tingene højt, så har jeg oplevet, at jeg ligepludselig ikke er alene med alle mine frustrationer.

 1. Kvalmen. Ja den kan vi nok ikke koge mere suppe på, men holy moly!
 2. Trætheden. Nogle dage føler jeg mig som en omvandrende zoombie.
 3. Ens krop ændre sig. Ja det gør den sjovt nok, fordi man er ved at skabe et barn – OG ja, tanken om at der vokser et lille menneske inde i mig, er det mest fantastiske. MEN at min krop skal ændre, sig SÅ drastisk synes jeg altså hverken er fantastisk eller smukt. “Sagde hun lige det” Ja det gjorde jeg! Jeg synes ikke min krop er smuk, som den er nu. Jeg glæder mig til at få min krop tilbage. #Sorrynotsorry
 4. Uren hud. Jeg har ikke døjet med uren hud, før nu.. Ja det er åbenbart også heeelt normalt, men ganske irriterende!
 5. Dun på maven. Undskyld what?! Jeg har fået små dun på maven.. Altså hvad skal det til for? Det havde jeg aldrig hørt om før.. Men efter jeg har spurgt andre gravide, er det åbenbart ikke noget som er helt unaturligt.
  Så de skal væk, og jeg har derfor bestilt en tid til at få vokset maven. Kald mig bare sippet, men det er en af de få ting, som jeg kan fikse, det kan jeg sjovt nok ikke med min træthed.
 6. Brysterne vokser, OG VOKSER. I starten af min graviditet, tænkte jeg fedt mand, mine bryster vokser og vokser.. Men at de så skulle gøre SÅ freaking ondt, at jeg kun kunne ligge på ryggen og sove, i starten af min gravidtiet, det er så bagsiden af medaljen.
  Inden det blev offentliggjort at jeg var preggo, troede folk at jeg havde fået lavet bryster, haha!
 7. Ens nippels ændre sig også… Ja det er sgu nok ikke noget, ret mange lige tage op i et åbent forum, men hele ens krop ændre sig, inklusiv ens nippels…
  En ting er at mine bryster er blevet 3 gange så store, men at resten vokser i samme fart, skal man liiiige vende sig til. Lige pt. så føler jeg sgu ikke at jeg er i min egen krop.
 8. Milky milky. Okay, dette punkt har jeg ALDRIG hørt om før! For nogle uger siden vågnede jeg op, og der løb mælk ud af brystet på mig.. Whaat.. Fredrik synes det var det sjoveste nogensinde, og jeg jeg synes i øjeblikket overhovedet ikke at det var sjovt, men bare det mærkeligste! Selvfølgelig ringede jeg hurtigt til min mor, alt i mens jeg var ved at google det! Og igen, det er heeelt naturligt, og fuldstændig wierd.
 9. Blærebetændelse. Jeg skal sådan ca. tisse hver halve time, og jeg er mindst oppe 3 gange om natten.. Såååe det er jo ganske irriterende. Men på det seneste begyndte det også at være ulideligt, at skulle tisse.. Så en tur til lægen, og ja ganske rigtigt, en stk. blærebetændelse oveni. Great. Gravide har åbenbart større risiko for at få blærebetændelse. Det var der heller ikke nogen, som havde fortalt mig..
 10. Hormonerne. Sidst men ikke mindst, så har vi hormonerne. De kører rundt i hele kroppen, og nogle dage skal Fredrik kun sige BØH, også tuder jeg.

Ja, jeg synes sgu ikke, at det er særlig fedt at være gravid…Nogle dage ville jeg ønske, at Fredrik kunne tage resten af graviditeten, haha. Så jeg bare kunne få min krop, mit overskud tilbage..Når det så er sagt, så glæder mig jeg ubeskriveligt meget, til at møde vores lille skat.

9 kommentarer

 • Anne-Marie

  Glæder mig til din liste over 10 ting du ikke vidste om spædbørn!

  En problemfri graviditet er ingenting og sikkert noget du kommet til at kigge lykkeligt tilbage på. 😊 Måske ikke lige de sidste 4 uger hvor ALT bare er træls og ens hormoner VIRKELIG sætter ind..

  Men når baby kommer bliver man altså virkelig sat på prøve og får diverse grænser flyttet til briste punktet… Du kommer sikkert til at være mere udmattet end nogensinde og finde en helt ny form for styrke man ikke anede man havde, mens man er fuldstændig tanket op med en kærlighed der er helt ubeskrivelig♡

  Håber du kan forsone dig med din morkrop. Den er smuk og du bærer den babybule så smukt og det er i så kort tid – alt kommer til at gå så stærkt fra nu af ♡

  Hilsen en ung mor, der også blev taget lidt på sengen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cindie

  Åååh ja 😅 “glæderne” ved at være gravid. For helvede jeg hadede det! Og for helvede hvor var det nederen, hele tiden at skulle have af vide, at man skulle huske at nyde det – for der var IKKE en skid ved graviditeten, der var synderligt enjoyable! Jeg kan dog trøste dig lidt ift. Dine nipples – når du er færdig med at amme (altså HELT færdig) så stritter de så fint hele tiden

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josefine

  Åhha, alle de glæder ved at være gravid 😂 jeg led af heldagskvalme fra før jeg vidste jeg var gravid til min søn var ude. Hvis du synes din krop opfører sig creepy nu, så glæd dig til du er højgravid 🙊 nu får du det råt fra usødet.. du tisser altid lidt i bukserne, hvad enten du nyser, griner, hoster eller bukker dig ned. Nu når vi er ved det at bukke sig ned.. til sidst i graviditeten “gylper” man lidt når man bukker sig (eller prøver på det) man bliver losset hårdt i diverse organer og i ribbenene flere gange i døgnet, man bliver forpustet af den mindste bevægelse, der kommer noget knapt så lækkert “masse” ud “Down there” .. men det er fedt at være gravid 😂 – og pisse hårdt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Tillykke med noget af det mest fantastiske og på samme tid mest angstprovokerende ❤️ Jeg har for ca et år siden født vores 3. Barn. Og ja ens krop er mærkelig når man er gravid, håret bliver lækkert tykt, og ca 3 mdr efter man har født, føler man at hele parykken nærmest falder af i totter!? Hurra for de pokkers hormoner

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Liv

  Jeg er selv førstegangs gravid i uge 29, og jeg har godt nok også fået er par overraskelser – alle sammen normale, men virkelig underlige. Jeg har været permanent snottet i flere måneder fordi slimhinderne går på overarbejde, mit tandkød blød lidt pga. den øgede blod gennemstrømning og mine skamlæber er hævede 😂🙈 Altså, what? Jeg glæder mig over at baby er sund og rask, og at 20 uger med kvalme er gået over, men jeg savner også min krop – godt at jeg ikke er den eneste 😃

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg har haft blærebetændelse 3 gange på 15 uger. Så fint at være gravid 😬

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanette

  Jeg kunne ikke være mere enig

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene Mathilde

  Jeg vil bare lige sige, at hold da op, hvor kan jeg nikke genkendende til det du skriver. Jeg var ramt af kvalme fra uge 6-22, og i mindst 10 af ugerne kastede jeg op 10-20 gange om dagen!!! Det var så hårdt, og jeg endte med at blive indlagt. og trætheden er aldrig forsvundet. Kroppen er helt anderledes, trods en vægtøgning på kun 5 kg. Jeg er nu uge 31 og mine bryster DRYPPER af mælk! Puuuha, jeg hader at være gravid.. men hold da op hvor jeg elsker min lille pige inde i maven <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • DenGravide

  Ååååh, hvor dejligt, at læse et opslag som dit!!
  Jeg er selv gravid for første gang.. og syntes på ingen måde det er fedt! Har hverken døjet med kvalme eller opkast, kun enorm træthed! Plejer selv at træne meget, så den bulende mave, kan jeg slet ikke vænne mig til! Syntes heller ikke på nogen måde, at min krop er smuk eller at det er fedt at være gravid.. Men det er nærmest et tabu, at sige det højt, da en graviditet er noget af at smukkeste 🙂
  Jeg vil på ingen måde undvære min kommende baby – men kunne godt undvære kroppen, som følger med 😉
  Og ja.. så dunene på maven.. her bliver de også fjernet, lidt forfængelighed er vel iorden 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

1. trimester var et helvede..