Hej igen.

Tips til når man har en lille rejsemakker med på tur.

Rigtig mange har spurgt ind til vores rejse til Dubai.
I starten af Januar var vi et smut i Dubai, og det var Lunas FØRSTE rejse (!!!)
Jeg må indrømme at jeg ugerne op til var en smule nervøs og spændt på selve flyveturen, der er trods alt næsten 7 timer hver vej. Faktisk var jeg generelt bare spændt på hele turen, hvordan Luna ville have det med tidsforskellen som er 3 timer, varmen og ikke at være i vante omgivelser. Og hvad skal man pakke, og hvor meget??

Til at starte med, må jeg lige pointere at jeg havde pakket ALT for meget!
Vi havde valgt at tage vores barnevogn med, både til at transportere Luna i når vi skulle rundt, men også for at Luna kunne sove i den om natten. Der var dog en rejseseng på hotelværelset, men Luna kender – og sover så fint i hendes barnevogn.
Derudover havde vi købt en bæresele og den var uundværlig, specielt i lufthavnen.
Vi havde taget Lunas dyne med, hendes elskede nusseklud og lidt legetøj til at holde hende beskæftiget med. Angående mad til Luna havde vi bare pakket og målt modermælkserstatning op i små poser. Jeg havde pakket ALT for mange bleer, og ALT for meget tøj til hende. Men jeg kunne simpelthen ikke overskue tanken om at stå et eller andet sted, også uheldet var ude og ikke kunne stille noget op.
Vi havde valgt ikke at tage autostolen med, for vi havde forhørt os om, at vi kunne bestille taxier med babysæde. Og det fungere så fint! Det var nogle så fine (nye) sæder fra Cybex, så det var helt i top!

Selve rejsen derned gik så godt! Vores fly var heldigvis ikke forsinket, så det gjorde rejsen meget bedre. Hvis i oplever et forsinket fly vil jeg anbefale at få hjælp fra AirHelp. Vi havde fået så fine sæder, hvor der var en lille vugge foran som Luna kunne sove i. Luna tog flyveturen så flot. I starten kunne hun ikke helt finde ro, jeg tror det var en blandning af at hun var sulten og træt – og så selvfølgelig også at der skete så mange ting og mange mennesker. Hun havde lige en times tid, hvor hun bare synes det hele var træls, og hvor hun skreg lidt. Og der tror jeg simpelthen bare at det handler om, at være fløjtende ligeglad med, hvad andre tænker. Selvom Fredrik og jeg følte at vi fik nogle lidt skeptiske blikke, skal man bare være ligeglad. Alle der har eller har haft små børn, kender til det at have et barn der ikke er tilfreds. Og jeg begriber ikke, at folk kan blive sur over at et spædbarn er ked af det. Men efter en flaske mælk, faldt hun i søvn og sov stort set resten af turen.

Det er ikke nogen hemmelighed at Luna har en fantastisk godt sovehjerte! Men derfor havde jeg alligevel været spændt på, når hun skulle sove et andet sted, men også tidsforskellen. Men vi gjorde bare som vi gør her hjemme, hun fik en flaske hver aften ved 18.30 tiden, så blev hun rullet ind i hendes dyne, fik sin nusseklud og en sut i munden. Så passede det med at når hun var faldt i søvn, og vi havde gjort os klar kunne vi tage ud at spise, hvor hun selvfølgelig var med i barnevognen. Luna sover virkelig fra ALT larm. Lige siden hun var helt spæd, har hun været vant til lyde – selvom hun skulle sove, og det tror jeg har en stor betydning for at hun er så nem at få til at sove de fleste steder.
Jeg havde også været spændt på, hvordan hun ville reagere på varmen, der var trods alt 28-29 grader hver dag.
Når Luna skulle have sin formiddagslur og eftermiddagslur, lå hun bare i sin body i hendes barnevogn, og så stod hun ved os under en parasol. Jeg havde frygtet lidt at enten Fredrik eller jeg skulle være på hotelværelset mens hun skulle sove lur, men hun stod ved poolen og vi kunne slikke sol.
Det her lyder måske som om, at det hele bare har været easy. Men det har det også.
Jeg havde virkelig ikke haft nogle grund til at være så nervøs for alle mulige ting, for det gik så godt! Og langt bedre end vi havde turde håbe.
Det er i hvert fald ikke sidste gang at vi tager ud at rejser, imens Luna ikke er større. Jeg er allerede begyndt at kigge på næste destination, har i nogle gode (børnevenlige) forslag?

//Jasmin Melina

2 kommentarer

  • Michelle

    Den vugge i havde i flyet, var det en i havde bestilt eller en der bare var der da i kom ombord på flyet? Hvordan gjorde i med mme ombord på flyet for at få den varm?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    Tak for fint skriv. Jeg rejser til Dubai på mandag med vores datter på 14 uger, og vil lige høre dig hvad det hed, selskabet med børnesæder? Bh Mette

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hej igen.